Massage

Avslappningsmassage

Jag kombinerar oftast den kiropraktiska behandlingen med massage, som utförs för hand men även med massageapparat, för att få musklerna i området där du har ont att slappna av.

Massage behandlar spända muskler men normalt inte orsaken till att musklerna är spända, vilket gör att problemet oftast kommer tillbaka inom kort.

En muskel blir inte spänd utan anledning och det är denna orsak som man i första hand bör behandla. Med kiropraktik behandlar man de spända musklerna indirekt genom att eliminera orsaken till att de är spända men även direkt för att få ett ännu mer effektivt resultat.

Varför är mina muskler spända?

Många människor besväras av att deras muskler är spända i bland annat nacke och skuldror. Det finns naturligtvis många yttre orsaker tex stress. Men en sak som är säker är att en muskel inte blir spänd utan någon anledning.

Ofta beror den spända muskeln på en obalans någonstans så att kroppen försöker kompensera denna obalans genom att spänna vissa muskler. Tex om man har en vridning åt vänster i bäckenet så går man inte omkring snett utan kroppen kommer då att kompensera detta muskulärt. Oftast någonstans i ryggen så man får en höger vridning av kroppen.

Massage över ryggen mot detta problem skulle vara behagligt men så länge vridningen är kvar i bäckenet kommer smärtan åter. Det är viktigt att fokusera på orsak och inte bara på symptom.

Hem › Massage